Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu

Cepljenje je ključnega pomena za zaščito pred to resno boleznijo, ki jo prenašajo klopi. Za več informacij in prijavo na cepljenje nas kontaktirajte.

Spoštovani,

Z veseljem vas obveščamo, da bomo v naši ambulanti družinske medicine cepimo proti klopnemu meningoencefalitisu. Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu je ena najučinkovitejših metod za zaščito pred to resno boleznijo, ki jo prenašajo okuženi klopi.

Klopni meningoencefalitis (KME) je virusna bolezen, ki prizadene centralni živčni sistem. Bolezen se prenaša preko ugriza okuženega klopa. Simptomi klopnega meningoencefalitisa lahko vključujejo vročino, glavobol, slabost, bruhanje, bolečine v mišicah in sklepih ter v hujših primerih vnetje možganskih ovojnic in možganov. KME lahko povzroči dolgotrajne nevrološke posledice ali celo smrt.

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu je zelo priporočljivo za vse, ki preživljajo veliko časa na prostem, zlasti v gozdovih, parkih in na območjih, kjer je prisotnost klopov pogosta. Cepljenje ne samo da ščiti posameznike pred okužbo, ampak tudi pomaga preprečevati širjenje bolezni v skupnosti.

Za več informacij o cepljenju in prijavo na termin nas prosimo kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte. Skupaj lahko prispevamo k bolj zdravemu in varnejšemu okolju.

Vaša ambulanta družinske medicine

ekipa Dentiko

Se nanaša na    Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu
    Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Z uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko varstva osebnih podatkov.
    Preberi več