Cepljenje proti gripi

Cepljenje je ključnega pomena za preprečevanje širjenja gripe in zaščito vaše družine in skupnosti. Za več informacij in prijavo na cepljenje nas kontaktirajte.

Spoštovani,

Z veseljem vas obveščamo, da bomo v naši ambulanti družinske medicine cepimo proti gripi. Cepljenje proti gripi je eno najučinkovitejših sredstev za zaščito pred sezonsko gripo, ki lahko povzroči resne zaplete, zlasti pri starejših ljudeh, majhnih otrocih in osebah z oslabljenim imunskim sistemom.

Gripa je zelo nalezljiva virusna bolezen, ki se prenaša predvsem preko kapljičnega prenosa, na primer pri kašljanju, kihanju ali tesnem stiku z okuženo osebo. Simptomi gripe vključujejo visoko vročino, glavobol, mišične bolečine, utrujenost, kašelj in vneto grlo. V nekaterih primerih lahko gripa privede do resnih zapletov, kot so pljučnica, bronhitis in poslabšanje kroničnih bolezni.

Cepljenje proti gripi je še posebej pomembno, saj zmanjšuje tveganje za okužbo, preprečuje širjenje virusa v skupnosti ter zmanjšuje možnost hudih zapletov in hospitalizacij. Priporočamo, da se cepijo vsi, še posebej pa ranljive skupine, kot so starejši, otroci, nosečnice in osebe s kroničnimi boleznimi.

Za več informacij o cepljenju in prijavo na termin nas prosimo kontaktirajte preko telefona ali elektronske pošte. Skupaj lahko poskrbimo za bolj zdravo in varno skupnost.

Vaša ambulanta družinske medicine

ekipa Dentiko

Se nanaša na    Cepljenje proti gripi
    Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Z uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko varstva osebnih podatkov.
    Preberi več