Pomen ustrezne ustne higiene

Obveščamo vas o pomenu ustrezne ustne higiene in zdravja dlesni. Skrb za zobe je ključna za vaše splošno zdravje. Za nasvete in pomoč smo vam vedno na voljo. V primeru hitrih primerov imamo tudi samoplačniško ambulanto brez čakalnih vrst.

Spoštovani,

V naši ambulanti družinske medicine želimo poudariti, kako pomembno je skrbeti za ustrezno ustno higieno in zdravje dlesni. Redna in pravilna nega zob ter dlesni ne prispeva le k zdravemu in lepemu nasmehu, ampak ima tudi ključno vlogo pri vašem splošnem zdravju.

Ustrezna ustna higiena vključuje dnevno ščetkanje zob dvakrat na dan, uporabo zobne nitke za odstranjevanje oblog med zobmi ter redno izpiranje ustne votline z antiseptično ustno vodo. Redni obiski pri zobozdravniku so prav tako pomembni, saj omogočajo zgodnje odkrivanje in zdravljenje morebitnih težav, kot so karies, bolezni dlesni in druge ustne bolezni.

Zdravje dlesni je tesno povezano z zdravjem zob. Bolezni dlesni, kot sta gingivitis in parodontitis, lahko vodijo do resnih težav, če jih ne zdravimo pravočasno. Znaki, ki kažejo na težave z dlesnimi, vključujejo rdečico, oteklino, krvavitev med ščetkanjem ali nitkanjem ter slab zadah. Če opazite katerega od teh simptomov, vas vabimo, da nas kontaktirate za nasvet ali pregled.

V naši ambulanti smo vedno na voljo za pomoč in svetovanje glede ustne higiene.  Tako vam lahko hitro in učinkovito pomagamo, da se izognete nepotrebnim bolečinam in zapletom.

Če imate kakršne koli težave z zobmi ali dlesnimi, nas prosimo kontaktirajte. Naša ekipa je tu, da vam pomaga z nasveti, zdravljenjem in podporo, saj želimo, da so naši pacienti vedno na prvem mestu. Z redno in pravilno nego ustne votline lahko ohranite zdravje zob in dlesni ter preprečite številne težave, ki bi lahko vplivale na vaše splošno zdravje.

Za več informacij ali posvet nas pokličite ali obiščite našo ambulanto. Vaše zdravje je naša prednostna naloga.

Vaša zobna ambulanta!

ekipa Dentiko

Se nanaša na    Pomen ustrezne ustne higiene
    Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Z uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko varstva osebnih podatkov.
    Preberi več